Over ons

Circulaire economie ontstaat niet vanzelf. Versnellingshoeve t kiemt zorgt voor dynamiek en beweging samen met bestuur, partners en huurders.

Het team

Wiebe is een bevlogen en positief mens met een rijke ervaring binnen het bedrijfsleven. In de loop van zijn carrière overtuigd geraakt dat we terug moeten naar een menselijke maat binnen onze economie. Duurzaam, sociaal en met respect voor de natuur zijn Wiebe's drijfveren. Zijn kracht ligt in het samenwerken waarbij rekening wordt gehouden met ieders belang. Hij denkt creatief mee - out of the box- en legt gemakkelijk contact. Het geluk en de gezondheid van mens, dier en plant staan voorop!
Wiebe Lamsma

circulaire versneller
wiebe.lamsma@versnellingshoeve.nl
(06) 169 52 211

Eva is creatief aanjager in de transitie naar de circulaire economie. Een denker en doener met een veelzijdige achtergrond. Ze heeft altijd een fris idee! Haar gevoel voor natuurlijke processen zijn onderdeel in haar aanpak. Ze is de verbinder die partijen samenbrengt om met elkaar te werken, kennis te delen en kansen omzet in concrete resultaten. Waarbij plezier en enthousiasme voorop staan. Het is nooit een saaie dag met Eva. Er is altijd wel iets dat een glimlach teweeg brengt. Ze stimuleert en motiveert!
Eva Flendrie

circulaire versneller
eva.flendrie@versnellingshoeve.nl
(06) 122 79 242

Het bestuur

Doorgroeien, samen ontwikkelen en ervoor zorgen dat Versnellingshoeve ‘t kiemt een begrip wordt in Zuidwest Drenthe. Dat is de drive van ons enthousiaste bestuur. 

Ronald Visser is eigenaar van Bats Uitzendburo in Nijensleek. Vanuit zijn idealen heeft hij de historische Vrijboerhoeve, in het hart van Frederiksoord, omgetoverd naar Versnellingshoeve 't kiemt. Ronald is ondernemer pur sang en heeft altijd oog voor de omgeving en de mensen die daarin wonen en werken. Hij is de enthousiaste verbinder en aanjager die altijd kansen ziet.
Ronald Visser

Voorzitter
ronald.visser@versnellingshoeve.nl
(06) 52777511

Wiebe heeft zich ten doel gesteld dat Versnellingshoeve 't kiemt een begrip wordt in Zuidwest-Drenthe. Een plek waar je naartoe kunt voor een gesprek aan de keukentafel. Bruisend, levendig en vol dynamiek.
Wiebe Lamsma

Secretaris
wiebe.lamsma@versnellingshoeve.nl
(06) 16952211

We leven in een wereld vol nieuwe ontwikkelingen en transities, wat veel ondernemers en organisaties bezig houdt. Nieuwe uitdagingen ga ik dan ook graag aan met bedrijven en organisaties die op zoek zijn naar innovatie en vooruitgang. Ik geloof in "de kracht van contact", in het verbinden van partijen en waar een wil is, is een weg.
Jan van Goor

 

Bestuurslid
jan.vangoor@gc-zuidwestdrenthe.nl
(06) 1627745955

Samen groeien!

Versnellingshoeve ‘t kiemt werkt samen met:

Collectief Circulair Westerveld is ontstaan vanuit de behoefte om in Westerveld te versnellen in de innovatie op circulariteit en duurzaamheid. Praktijk en beleid trekken met elkaar op, ondernemers worden ondersteund, burgerinitiatieven zijn van harte welkom en onderzoek en onderwijs zijn betrokken om te leren en de ontwikkelingen vast te leggen.
Collectief Circulair Westerveld
Bats is hét uitzendbureau voor aanpakkers in de agrarische sector, groenvoorziening en grond-, weg- en waterbouw. De lokale betrokkenheid, persoonlijke aanpak en aandacht kenmerken Bats Uitzendburo. Bats staat dicht bij haar mensen om zo de juiste match te maken met opdrachtgevers.
Bats Uitzendburo Nijensleek
De Circulaire Versnellers worden gedreven door een ideaal; een betere wereld waarbij circulaire economie één van de middelen is om een stap verder te komen. Dit mag best een beetje sneller. De nadruk ligt op doen!
circulaire versnellers
Stichting Veuruut begeleidt deelnemers naar werk. In een rijke leeromgeving zijn werkplaatsen gecreëerd waar deelnemers, die op zoek zijn naar werk, arbeidsfit worden gemaakt. Ook wordt (om) scholing aangeboden. Dit geeft ze een solide basis en een nog beter perspectief voor een succesvolle uitstroom op de arbeidsmarkt.
Stichting Veuruut
De Maatschappij van Weldadigheid (opgericht in 1818) stelt alles in het werk om het materiële en immateriële gedachtengoed van Johannes van den Bosch en 'zijn' Koloniën van Weldadigheid te behouden en te ontwikkelen, zodat het een voortdurende inspiratiebron mag zijn op het gebied van huisvesting, werk, scholing en zorg.
Maatschappij van Weldadigheid
In de Stichting Weldadig Oord zijn meer dan 100 recreatieve en toeristische ondernemers en organisaties in de Koloniën van Weldadigheid verenigd. De stichting is verantwoordelijk voor het uitdragen van het unieke verhaal van de Koloniën van Weldadigheid [UNESCO Werelderfgoed] en het op de kaart te zetten daarvan.
Stichting Weldadig Oord

Huurders

Deze bedrijven vind je in en om Versnellingshoeve ‘t kiemt. Sommige in de hoeve zelf en andere in het voormalige varkenshok van de Vrijboerhoeve. Bijzonder toch?!

NICE is dé plek waar jonge mensen kunnen werken aan vraagstukken die alles te maken hebben met Circulaire Economie. Door te innoveren, ontdekken en experimenteren helpen ze met hun nieuwe kennis de transitie naar een circulaire economie te maken. NICE werkt aan nieuwe ideeën en oplossingen én maakt van jong talent circulaire professionals voor de arbeidsmarkt.
NICE

Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie

't Zoete Schuurtje vind je in het voormalige varkenshok van de Vrijboerhoeve. Hier koop je snoep met een knipoog naar vroeger. Van kaneelstokken tot zwart/wit en van chocolade tot heerlijke schuimpjes. Loop even binnen. Leuk!
't Zoete Schuurtje
Het Fietstransferium Frederiksoord is hét startpunt voor de mooiste fietstochten in de Koloniën van Weldadigheid. Hier huur je een fiets of e-bike, e-chopper, e-step en de lopifit. Er is pechhulp aanwezig, je kunt de banden oppompen en accu opladen en er liggen gratis routes klaar. Kortom: alles wat je nodig hebt voor een onbezorgde dag fietsplezier!
Fietstransferium Frederiksoord
Gert serveert in IJssalon De Roze Big de lekkerste ijsjes en coupes. Met eigen koekjes, gemaakt van boekweitmeel dat is geoogst van de kolonieakkers, eetbare bloemen van de Makkertuin en natuurlijk het ijs van IJsboerderij De Saks is elk ijsje een verrassing! Je vindt De Roze Big in het voormalige varkenshok. Lekker smullen!
De Roze Big

Benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen?

De deur staat altijd open. Een belletje is zo gepleegd. Laten we samen versnellen!