Expeditie deelnemer Jean Berkhout

FREDERIKSOORD – 2 mei 2023

Vanuit de Versnellingshoeve begeleiden we verschillende ondernemers die meedoen met Expeditie Collectief Westerveld.

Vorig jaar startte Jean de expeditie in de idee fase. Omdat Jean zich veel bezighoudt met circulair gebruik van materialen, werd hij gevraagd voor een interessant project binnen de gemeente Westerveld. Er moeten namelijk twee bijgebouwen geplaatst worden bij de microwoningen in Kaltenbroeken in Diever, en de gemeente vond Jean de perfecte persoon om deze te ontwerpen.

Daarnaast is Jean de projectleider van Boshout. Boshout is een initiatief van een aantal partners in de Weldadigheid. Zij bedachten samen hoe ze lokaal geoogst hout lokaal konden verwerken en gebruiken of verkopen.
De creatieve Jean heeft gekeken hoe hij deze twee trajecten kon combineren.

Jean: “Ik heb ontdekt dat het heel belangrijk is om concrete, haalbare projecten op te pakken en daar ook echt resultaat mee te boeken. Zo kun je concreet laten zien, binnen de gemeente en met elkaar, dat het echt kan. Dat wat je bedenkt ook echt mogelijk is.”

Uiteindelijk is het idee ontstaan om lokaal hout en circulair bouwen binnen de gemeente Westerveld een concreet gezicht te geven door iets te realiseren dat in ieder geval tot stand gaat komen. Daarom gaan ze lokaal hout van Boshout gebruiken voor deze bijgebouwen.

Daarnaast worden de gebouwen zo ontworpen dat alle aspecten die erbij komen kijken, aansluiten bij het natuurinclusief bouwen. Denk aan een groen dak, zonnepanelen en een groene aankleding van het geheel.

//////

Collectief Circulair Westerveld bestaat uit Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, Gemeente Westerveld, Versnellingshoeve t Kiemt, Stichting CEPRO, en NICE – Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie.

 

 

Deel dit bericht