Doe mee

Meld je aan voor één van onze activiteiten!

Brainstorm sessies

Elke maand organiseren we een brainstorm sessie op een reststroom.
In productieprocessen ontstaan vaak reststromen. Deze verliezen waarde en dat vinden we zonde. Daarom organiseren we creatieve brainstormsessies met elke keer een andere reststroom in de hoofdrol. Doel is om met elkaar tot een goede toepassing te komen wat nieuwe waarde oplevert. Waardevolle toepassingen zijn al bedacht op reststroom PVC-textiel, wegwerp pallets en tapijt.

Heb je zelf een reststroom waar je een sessie op wilt dan kan dat!

Ons brainstorm team Ralph Dost en Matthew Hankel staan voor je klaar! 👉 doe mee en geef je hier op.

De eerstvolgende brainstormsessies zijn op:

  • RESTSTROOM Tapijt |  Woensdag 13 maart 19:30 -21:00 uur
  • nog te prikken datum april 19:30 -21:00 uur
  • nog te prikken datum mei 19:30 -21:00 uur

Word Dorspversneller!

Dorpsversnellers zijn individuen die als motor fungeren voor de circulaire beweging in hun dorp. Ze creëren bewustzijn over het belang van een circulaire economie, ze activeren bewoners om zo veel mogelijk circulair te gaan leven en faciliteren een circulaire economie door projecten op te zetten en bestaande projecten te helpen om circulair te gaan werken.

Wiebe Lamsma gaat deze dorpsversnellers helpen en bezoekt vanaf mei alle dorpskernen op de fiets.

Wil je dorspversneller worden, meld je aan.

Voedsel - korte voedselketen

Iedereen eet, elke dag, daarmee is voedsel is een eerste levensbehoefte. De productie van ons eten heeft gevolgen op biodiversiteit, klimaat, kwaliteit van bodem en landschap. In de voedselproductie liggen kansen. Hoe richt je een korte voedselketen in? Wat is de optimale route van akker naar de keuken? En hoe realiseer je een gesloten kringloop? Ook is winst te behalen aan de consumptiekant. Wat serveer je in jouw horecabedrijf aan je gasten? Of verander je eigen mindset en koop lokaal, en seizoensgebonden.

Groen eten uit Westerveld is een project dat we gestart zijn samen met onze Voedsel projectpartners en Gemeente Westerveld. Met als doel het organiseren van een korte voedselketen.

Ben je boer, verwerker of verkoper van eten of wil je je ook inzetten voor lokaal voedsel? Doe mee met de inspirerende werkgroep.

Bouwen en wonen

Onze huidige – lineaire – manier van bouwen is goed voor 35% van onze CO2-uitstoot, 40% van onze afvalberg en 50% van ons primair grondstoffengebruik. Kortom, we bouwen op grote voet. Dat kan anders. Denk bijvoorbeeld aan het hergebruiken van materialen bij renovatie of nieuwbouw. Of aan ‘legolisering’ van de bouw, zodat je componenten oneindig kunt inzetten met behoud van waarde. Bouwen met hernieuwbare materialen als (lokaal) hout, stro en hennep kan ook natuurlijk.

Meedoen in een inspirerende werkgroep?

Reststromen

In de ideale, circulaire wereld is er geen of nauwelijks sprake van afval. Afvalstromen worden grondstoffen. Er valt veel winst te behalen uit het verwaarden van reststromen. Zowel financieel als voor de gezondheid van onze aarde en daarmee ook de gezondheid van ons als mens.

Systeemverandering gaat over consumentenbewustzijn en ons gedrag. Wat kun jij of met je bedrijf zelf anders doen om een circulaire bijdrage te leveren?

Circulaire economie doe je samen. Denk met ons mee en draag bij aan een afvalvrije gemeente!

Aanmelden nieuwsbrief

Nieuwsgierig wat er allemaal op de Versnellingshoeve ‘t kiemt gebeurt? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte. 

Leuk dat je mee wilt doen!

Vul onderstaande gegevens in om je aan te melden.