Wat kunnen we voor jou betekenen?

Deze ondernemers en initiatiefnemers doen mee in het realiseren van de circulaire economie. Versnellingshoeve helpt bij de vraag van de ondernemer, denk aan het samenbrengen van ketenpartners of het vinden van een investeerder.
Circulaire economie doe je samen!

Bouwen met lokaal hout Bouwbedrijf Broekman

Bouwen met hout is duurzamer dan met traditionele stenen materialen. BOSCH HOUT wil de Westerveldse houtproductie verwerken in de lokale bouwsector. Tot aan de houtresten toe. 

Versnellingshoeve helpt bij het opzetten van de houtketen en het samen ontwikkelen van een businessmodel.

DE CIRCULAIRE FIETSTAS Stichting Veuruut

Stichting Veuruut gaat van gebruikte banners, spandoeken en zeil uit de regio een fietstas ontwikkelen. De tassen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verkocht via het eigen afzetkanaal. Een uniek, lokaal product! 

Versnellingshoeve helpt bij het hele ontwikkelingsproces; van grondstof tot prototype.

Circulaire fietstas
Biologische Tuin de Pluimerije_Marjolein en Jan Jaap Bakker
SOCIALE VOEDSELTUIN
De Pluimerije

De Pluimerije is een sociale voedseltuin in Havelte. Op initiatief van Jan-Jaap en Marjolein Bakker wordt op drie hectare grond door een groep vrijwilligers groenten, kruiden, bloemen en fruit verbouwd. De groente wordt geleverd aan de voedselbank. Een prachtige plek voor rust, bezinning en gezonde voeding.

Versnellingshoeve biedt kennis en het netwerk.

Doorontwikkeling voedseltuin Frederiksoord

Stichting Tuinbouwschooltuin draagt bij aan de vitaliteit van burgers en natuur. De Makkertuin is hierbij een essentieel onderdeel. Op deze voedseltuin worden groenten, kruiden en fruit geproduceerd voor de lokale gemeenschap. Wie meedoet, eet mee! De overige opbrengst wordt afgezet bij lokale winkels, horeca en B&B’s.

Versnellingshoeve is aanjager en biedt kennis en het netwerk.

All About stov Versnellingshoeve t kiemt Frederiksoord
All About Støv | Bellydrop
Marjolein Perin

Veel vrouwen worstelen met slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Marjolein Perin ontwierp een speciaal, klein zwangerschapskussen; de Bellydrop. Dit duurzame kussen gaat geproduceerd worden in Westerveld. Het binnenkussen wordt gemaakt van lokaal ingezamelde lakens en de vulling is van restanten uit de boekweitteelt. 

Versnellingshoeve helpt bij het uitwerken van het businessplan en het waardemodel.

Makker van een Akker Ruth Middelwijk

Makker van een Akker heeft als doel de voedselketen te verkorten. Hoe?  Door het duurzaam en lokaal verbouwen van groentes en granen en daaruit nieuwe waardemodellen te ontwikkelen en te bestendigen voor agrariërs, verwerkers, winkels, horeca en consumenten.

Versnellingshoeve helpt bij het ontwikkelen van het waardemodel.

CK3 | Circulaire Korte Keten Kas

Het huidige voedselsysteem is grootschalig, globaal georiënteerd en leidt tot vele onverwachte en ongewenste neveneffecten. Nieuwe oplossingen voor duurzame circulaire voedselvoorziening zijn daarom gewenst. De circulaire kas biedt experimenteerruimte. De kas is circulair omdat die met tweedkans en lokale materialen gebouwd wordt.

Versnellingshoeve is partner in dit project

Benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen?