Wat kunnen we voor jou betekenen?

Deze ondernemers en initiatiefnemers doen mee in het realiseren van de circulaire economie. Versnellingshoeve helpt bij de vraag van de ondernemer, denk aan het samenbrengen van ketenpartners of het vinden van een investeerder.
Circulaire economie doe je samen!

Vorlijke Noot
Kwekerij de Vrolijke Noot Esther & Ties Betjes

Project: het realiseren van een circulair & biobased bedrijfspand op hun Biologische Dynamische bomenkwekerij.
Er is ontworpen op basis van grondstoffen die tweedehands beschikbaar zijn; bouwmaterialen die ‘geoogst’ zijn uit sloopprojecten. En er wordt gebouwd met hergroeibare bouwmaterialen en biobased materialen, zoals hout, stro en leem.

Versnellingshoeve heeft deze onderneming ondersteund in de aanvraag van een Leadersubsidie die unaniem en met het maximale bedrag is toegekend.

Tom Hoogland
Waltcider
Tom Hoogland

Circulaire bussinescase: ondernemer Tom produceert cider gemaakt van lokaal ingezamelde appels en peren. Hij is startende met de aanplant van zijn eigen fruitboomgaard.  Het restproduct van het persen (de pulp) wordt gebruikt als grondstof voor het telen van oesterzwammen en dient als voer van varkens.

Versnellingshoeve heeft Walcider begeleid bij zijn crowdfunding campagne die met succes behaald is. Hij heeft €21.466 opgehaald om zijn bedrijf verder te ontwikkelen.

DSC_0604
Waardevol Wol
Anita Trinks-de Gooijer

Wol van Drents heideschaap redden van vernietiging.
Circulaire businesscase:
schapen helpen de heide te onderhouden en ze “verbouwen” zuivere wol. Anita laat van de wol duurzame vesten en truien maken. De wol is 100 % natuurlijk, duurzaam, biologisch afbreekbaar én hernieuwbaar.

Versnellingshoeve biedt kennis, netwerk en sparsessies in het ontwikkelen van de businesscase.

Biologische Tuin de Pluimerije_Marjolein en Jan Jaap Bakker
De Pluimerije
SOCIALE VOEDSELTUIN

De Pluimerije is een sociale voedseltuin in Havelte. Op initiatief van Jan-Jaap en Marjolein Bakker wordt op drie hectare grond door een groep vrijwilligers groenten, kruiden, bloemen en fruit verbouwd. De groente wordt geleverd aan de voedselbank. Een prachtige plek voor rust, bezinning en gezonde voeding.

Versnellingshoeve biedt kennis en het netwerk.

Nederland, Frederiksoord
Moestuin bij het Kiemhuis met vrijwilligers. De tuin is van de Pluimerije en wordt ondersteund door circulaiere versnellers en de versnellingshoeve.
Foto: Martine Sprangers
Kiemhuistuin
SOCIALE VOEDSELTUIN

De Kiemhuistuin wil een steentje bijdragen aan een duurzame samenleving waarin we aandacht hebben voor mens en natuur. Een samenleving waar gezond, onbespoten en lokaal voedsel een basisbehoefte is en toegankelijk is voor iedereen. Gezond eten is de basis van een gezond lichaam en een gezonde geest en daarom voor iedereen van levensbelang.

Versnellingshoeve helpt bij het organiseren van  het project en het ontwikkelen van het waardemodel.

 

Makker van een Akker
Makker van een Akker Ruth Middelwijk

Makker van een Akker heeft als doel de voedselketen te verkorten. Hoe?  Door het duurzaam en lokaal verbouwen van groentes en granen en daaruit nieuwe waardemodellen te ontwikkelen en te bestendigen voor agrariërs, verwerkers, winkels, horeca en consumenten.

Versnellingshoeve helpt bij het ontwikkelen van het waardemodel.

dorpsversnellers
Circulaire Fietsroute
Cycle

Project: uitzetten van een circulaire fietsroute. Cycle Fietstransferium Frederiksoord ontwikkeld een fietsroute langs inspirerende circulaire praktijkvoorbeelden.

Versnellingshoeve helpt met netwerk, kennis en heeft de financiering geregeld.

Dia2
Toekomstboederij
Sil en Saar

Project: natuurinclusieve biologische boerderij ontwikkelt door met een circulair te bouwen schuur voor winkel, kaasmakerij en een excursiepad. En voor zelfvoorzienendheid op het gebied van stroom en water.

Versnellingshoeve helpt bij de aanvraag van een Leadersubsidie voor financiering project.

Circulaire fietstas
CIRCULAIRE FIETSTAS
Stichting Veuruut

Stichting Veuruut gaat van gebruikte banners, spandoeken en zeil uit de regio een fietstas ontwikkelen. De tassen worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en verkocht via het eigen afzetkanaal. Een uniek, lokaal product! 

Versnellingshoeve helpt bij het hele ontwikkelingsproces; van grondstof tot prototype.

BH_Ketenpartnersportret
Bouwen met lokaal hout Bouwbedrijf Broekman

Bouwen met hout is duurzamer dan met traditionele stenen materialen. BOSCH HOUT wil de Westerveldse houtproductie verwerken in de lokale bouwsector. Tot aan de houtresten toe. 

Versnellingshoeve helpt bij het opzetten van de houtketen en het samen ontwikkelen van een businessmodel.

Marjolein Perin, All About Støv
All About Støv | Bellydrop
Marjolein Perin

Veel vrouwen worstelen met slaapproblemen tijdens de zwangerschap. Marjolein Perin ontwierp een speciaal, klein zwangerschapskussen; de Bellydrop. Dit duurzame kussen gaat geproduceerd worden in Westerveld. Het binnenkussen wordt gemaakt van lokaal ingezamelde lakens en de vulling is van restanten uit de boekweitteelt. 

Versnellingshoeve helpt bij het uitwerken van het businessplan en het waardemodel.

Versnellingshoeve Kom in een sterk netwerk icoon
Heb je advies nodig?

Versnellingshoeve helpt je graag

Versnellingshoeve Maar gebruik van onze kennis icoon
Zoek je kennis?

Versnellingshoeve helpt je graag

Versnellingshoeve Kom in een sterk netwerk icoon
Zoek je ketenpartners?

Versnellingshoeve deelt netwerk

Versnellingshoeve Hulp en advies icoon
Heb je een CE wens?

Versnellingshoeve denk mee

Benieuwd wat wij voor jouw onderneming kunnen betekenen?